Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

Printeaza

O reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din: salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de cimbru.

Ingrediente:Salata verde cu tartine crocante cu branza de capra

  • 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg, folio rosso)
  • 200 g roşii cherry
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri oţet balsamic alb
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 baghetă
  • 250 g brânză de capră (rulou)
  • 2 linguri frunzuliţe de cimbru

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Frunzele de salată se spală bine într-un castron cu apă şi se rup bucăţi. Se spală roşiile cherry şi se taie jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime.

Se prepară dressingul: se spală ceapa verde şi se şterge cu prosoape de hârtie; se taie rondele, care se amestecă împre­ună cu oţet şi ulei, sare şi piper. Pâinea baghetă se taie în 8 felii, care se prăjesc cca 5 min. în cuptorul pregătit.

Brânza se taie în 8 felii, se aşază pe feliile de pâine prăjite, se presară frunzuliţe de cimbru şi se mai frig pe grill încă 5 min., până ce brânza se rumeneşte uşor şi în­cepe să se topească puţin.

Se amestecă salata verde cu roşii cherry şi vinegretă, se repartizează pe 4 farfurii şi se aşază pe fiecare pat de sala­tă câte două tartine cu brânză.

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

Salata verde cu tartine crocante cu branza de capra

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.