Doradă cu rozmarin şi legume călite
PrinteazaO reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada, morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper.
- 4 fileuri de doradă (100 g fiecare)
- 1 morcov
- 1 vânătă
- 2 dovlecei (zucchini)
- 1/2 ceapă albă
- 2 tije de ţelină
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă de solzi şi de oase fileurile de doradă şi pune-le la marinat cu 2 linguri de ulei, 1 căţel de usturoi tăiat feliuţe şi frunzuliţele de rozmarin.Intre timp, curăţă toate legumele, îndepărtând partea interioară, cu seminţe, a vinetei şi a dovleceilor.
Taie toate legumele fâşii subţiri şi căleşte-le împreună cu 1 căţel de usturoi zdrobit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins, punând la început vinetele, apoi restul. Potriveşte gustul de sare şi piper şi ţine legumele la cald.
Aşază fileurile de doradă într-o tavă unsă cu ulei şi coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C. Aranjează legumele pe farfurii în formă de cuib şi aşază lângă ele cate un file de doradă.
Doradă cu rozmarin şi legume călite
Pofta buna!