Doradă cu rozmarin şi legume călite

Printeaza

O reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada, morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Doradă cu rozmarin şi legume călite

  • 4 fileuri de doradă (100 g fiecare)
  • 1 morcov
  • 1  vânătă
  • 2  dovlecei (zucchini)
  • 1/2 ceapă albă
  • 2 tije de ţelină
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă de solzi şi de oase fileurile de doradă şi pune-le la marinat cu 2 linguri de ulei, 1 căţel de usturoi tăiat feliuţe şi frunzuliţele de rozmarin.Intre timp, curăţă toate legumele, îndepărtând partea interioară, cu seminţe, a vinetei şi a dovleceilor.

Taie toate legumele fâşii subţiri şi căleşte-le împreună cu 1 căţel de usturoi zdrobit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline încins, punând la început vinetele, apoi restul. Potriveşte gustul de sare şi piper şi ţine legumele la cald.

Aşază fileurile de doradă într-o tavă unsă cu ulei şi coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C. Aranjează legumele pe farfurii în formă de cuib şi aşază lângă ele cate un file de doradă.

Doradă cu rozmarin şi legume călite

Doradă cu rozmarin şi legume călite

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.