Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar

Printeaza

Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar din: stridii, caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi de gelatina, ulei de alune de padure si piper.

 

Ingrediente:Stridii, tartar de alge si caviar

  • 24 stridii
  • 50 g caviar
  • 1 avocado
  • 100 g salată de mare (alge)
  • 1 haşmă
  • 1 lingură capere mici
  • 100 ml vin alb, sec
  • 1/2 lămâie
  • 200 ml smântână lichidă foarte rece
  • 2 foi mari de gelatină (2 x 2 g)
  • 2 linguri ulei de alune de pădure
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi gelatina în apă rece. Deschideţi stridiile, scoateţi-le din cochilie, aşezaţi-le pe o hârtie absorbantă.

Deasupra unei cratiţe, filtraţi-le zeama. Daţi în clocot zeama, apoi, după ce aţi oprit focul, dizolvaţi în ea o foaie de gelatină şi lăsaţi să se ră­cească.

Trebuie să obţineţi un jeleu foarte elastic. Turnaţi vinul într-o cratiţă şi puneţi-1 la fiert.

Când este aproape să dea în clo­cot, puneţi în cratiţă 8 stridii şi lăsaţi-le 1 min. Scoateţi-le apoi cu o spumieră şi puneţi-le deopar­te.

Puneţi din nou vinul la fiert împreună cu haşma tocată, 10 min, pentru ca acesta să scadă.

Luaţi-I de pe foc şi dizol­vaţi a doua foaie de gela­tină.

Lăsaţi să se răcească. Spălaţi algele şi zvântaţi-le cu un prosop, tocaţi-le mărunt împreună cu 8 stridii crude.

Piperaţi şi puneţi-le într-un bol, împreună cu caperele scurse şi cu uleiul.

Stoarceţi lămâia. Curăţaţi fructul de avocado, tăiaţi i miezul în bucăţele, stropiţi cu zeama de lămâie şi ameste­caţi în tartarul de alge.

Repartizaţi compoziţia în 4 cupe şi adăugaţi cele 8 stridii opărite în vin. Bateţi smântână şi încorporaţi-o în vinul scăzut şi răcit.

Puneţi totul la rece, timp de 15 min. Repartizaţi smântână bătută în cupe.

Aşezaţi deasupra câte 2 stridii crude, turnaţi puţin jeleu şi presăraţi caviar.

 

Stridii, tartar de alge si caviar

Stridii, tartar de alge si caviar

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, […]

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb   Mod de preparare: Fierbe […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.