Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, […]
Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar
PrinteazaAntreuri: Stridii, tartar de alge si caviar din: stridii, caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi de gelatina, ulei de alune de padure si piper.
- 24 stridii
- 50 g caviar
- 1 avocado
- 100 g salată de mare (alge)
- 1 haşmă
- 1 lingură capere mici
- 100 ml vin alb, sec
- 1/2 lămâie
- 200 ml smântână lichidă foarte rece
- 2 foi mari de gelatină (2 x 2 g)
- 2 linguri ulei de alune de pădure
- piper
Mod de preparare:
Inmuiaţi gelatina în apă rece. Deschideţi stridiile, scoateţi-le din cochilie, aşezaţi-le pe o hârtie absorbantă.
Deasupra unei cratiţe, filtraţi-le zeama. Daţi în clocot zeama, apoi, după ce aţi oprit focul, dizolvaţi în ea o foaie de gelatină şi lăsaţi să se răcească.
Trebuie să obţineţi un jeleu foarte elastic. Turnaţi vinul într-o cratiţă şi puneţi-1 la fiert.
Când este aproape să dea în clocot, puneţi în cratiţă 8 stridii şi lăsaţi-le 1 min. Scoateţi-le apoi cu o spumieră şi puneţi-le deoparte.
Puneţi din nou vinul la fiert împreună cu haşma tocată, 10 min, pentru ca acesta să scadă.
Luaţi-I de pe foc şi dizolvaţi a doua foaie de gelatină.
Lăsaţi să se răcească. Spălaţi algele şi zvântaţi-le cu un prosop, tocaţi-le mărunt împreună cu 8 stridii crude.
Piperaţi şi puneţi-le într-un bol, împreună cu caperele scurse şi cu uleiul.
Stoarceţi lămâia. Curăţaţi fructul de avocado, tăiaţi i miezul în bucăţele, stropiţi cu zeama de lămâie şi amestecaţi în tartarul de alge.
Repartizaţi compoziţia în 4 cupe şi adăugaţi cele 8 stridii opărite în vin. Bateţi smântână şi încorporaţi-o în vinul scăzut şi răcit.
Puneţi totul la rece, timp de 15 min. Repartizaţi smântână bătută în cupe.
Aşezaţi deasupra câte 2 stridii crude, turnaţi puţin jeleu şi presăraţi caviar.
Stridii, tartar de alge si caviar
Pofta buna!
poate iti place si:
Stridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb Mod de preparare: Fierbe […]
Pofta buna!