Papardelle cu hribi si bacon

Printeaza

O reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon, usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Papardelle cu hribi si bacon

  • 500 g papardelle
  • 400 g hribi proaspeti
  • 200 g bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti al fiert pastele in apa cu sare si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le in felii, jumatati sau sferturi, in functie de dimensiuni. Prajiti in ulei usturoiul si cand incepe sa se ingalbeneasca, eliminati-l si puneti ciupercile.

Lasati-le la foc portivit, pana cand se rumenesc pe toate partile, apoi cans scade apa pe care au lasat-o, adaugati vinul amestecand cu smantana si parmezanul rai si lasati preparatul la foc mic pana cand scade zeama la jumatate.

Strecurati pastele si repartizati-le in farfurii calde, puneti peste ele ciuperci si peste acestea felii de bacon, taiate cat mai subtiri. Presarati piper proaspat macinat deasupra. Ornati cu patrunjel verde.

Papardelle cu hribi si bacon

Papardelle cu hribi si bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.