Papardelle cu hribi si bacon
PrinteazaO reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon, usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper.
- 500 g papardelle
- 400 g hribi proaspeti
- 200 g bacon
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 2 linguri ulei
- 4 linguri smantana
- 1 lingura parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti al fiert pastele in apa cu sare si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le in felii, jumatati sau sferturi, in functie de dimensiuni. Prajiti in ulei usturoiul si cand incepe sa se ingalbeneasca, eliminati-l si puneti ciupercile.
Lasati-le la foc portivit, pana cand se rumenesc pe toate partile, apoi cans scade apa pe care au lasat-o, adaugati vinul amestecand cu smantana si parmezanul rai si lasati preparatul la foc mic pana cand scade zeama la jumatate.
Strecurati pastele si repartizati-le in farfurii calde, puneti peste ele ciuperci si peste acestea felii de bacon, taiate cat mai subtiri. Presarati piper proaspat macinat deasupra. Ornati cu patrunjel verde.
Papardelle cu hribi si bacon
Pofta buna!