Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din: ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si cascaval.
- 1 ceapă
- 600 g carne tocată
- 4 ouă
- 50 g pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 500 g cartofi mici fierţi în coaj
- 100 g roşii cherry
- 1 legătură ceapă verde
- 200 g smântână dulce
- 150 ml smântână fermentată
- boia
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se frământă cu carne, 1 ou şi pesmet; se sărează şi se piperează. Se modelează din această compoziţie 24 de biluţe. Se încinge uleiul şi se prăjesc de jur- imprejur cca 6 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se decojesc cartofii, se taie jumătăţi şi se aşază împreună cu chifteluţele într-o formă adâncă de sufleu, bine unsă. Se adaugă roşiile cherry.
Ceapa verde se taie rondele. Se amestecă cele două sortimente de smântână cu 3 ouă şi ceapă verde; se condimentează cu sare, piper şi t boia şi se repartizează peste sufleu. ‘I Se presară caşcaval şi se coc la cuptor cca 35 min. Se serveşte cu salată verde.
Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi
Pofta buna!