Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din: ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si cascaval.

Ingrediente:Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

  • 1 ceapă
  • 600 g carne tocată
  • 4 ouă
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 500 g cartofi mici fierţi în coaj
  • 100 g roşii cherry
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g smântână dulce
  • 150 ml smântână fermentată
  • boia
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se frământă cu carne, 1 ou şi pesmet; se sărează şi se piperează. Se modelează din această compoziţie 24 de biluţe. Se încinge uleiul şi se prăjesc de jur- imprejur cca 6 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se decojesc cartofii, se taie jumătăţi şi se aşază împreună cu chifteluţele într-o formă adâncă de sufleu, bine unsă. Se adaugă roşiile cherry.

Ceapa verde se taie rondele. Se amestecă cele două sortimente de  smântână cu 3 ouă şi ceapă verde; se condimentează cu sare, piper şi t boia şi se repartizează peste sufleu. ‘I Se presară caşcaval şi se coc la cuptor cca 35 min. Se serveşte cu salată verde.

Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.