Tarta cu rosii si rondele de ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de Tarta cu rosii si rondele de ceapa din: faina, unt, smantana, ou, sare, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin si vin alb.

Ingrediente:Tarta cu rosii si rondele de ceapa

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • 50 ml smântână
  • 1 ou
  • sare
  • 400 g roşii cherry
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 150 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, unt, smântână, ou şi 1 praf de sa­re; se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală roşiile cherry. Se curăţa ceapa şi usturoiul; ceapa se taie rondele, care se călea: în ulei de măsline încins.

Se adaugă rozma­rin, se stinge cu vfn şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat (cca 28 cm) care se aşază într-o fermă de tartă (26 cm) unsă. Se repartizează deasupra roşiile şi ceapa şi se pliază marginile către interior; se coace tarta la cuptor circa 25-30 de minute.

Tarta cu rosii si rondele de ceapa

Tarta cu rosii si rondele de ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.