Tarta cu rosii si rondele de ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de Tarta cu rosii si rondele de ceapa din: faina, unt, smantana, ou, sare, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin si vin alb.
- 200 g făină
- 100 g unt rece
- 50 ml smântână
- 1 ou
- sare
- 400 g roşii cherry
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rozmarin tocat
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, unt, smântână, ou şi 1 praf de sare; se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală roşiile cherry. Se curăţa ceapa şi usturoiul; ceapa se taie rondele, care se călea: în ulei de măsline încins.
Se adaugă rozmarin, se stinge cu vfn şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat (cca 28 cm) care se aşază într-o fermă de tartă (26 cm) unsă. Se repartizează deasupra roşiile şi ceapa şi se pliază marginile către interior; se coace tarta la cuptor circa 25-30 de minute.
Tarta cu rosii si rondele de ceapa
Pofta buna!