Rosii umplute in stil oriental
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii umplute in stil oriental din: cuscus, morcovi, patrunjel, rosii, branza de vaci, stafide, suc de lamaie, chimen, sare si piper.
- 200 g cuşcuş instant
- 2 morcovi
- 1 legătură pătrunjel
- 8 roşii cărnoase
- 250 g brânză de vaci
- 100 g stafide
- sucul de la 1 lămâie
- chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se prepară cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se cu¬răţă morcovii şi se taie mărunt. Se toacă pătrunjelul. Se spală roşiile şi se taie de ta fiecare un căpăcel. Se golesc roşiile de miez, care se toacă.
Se amestecă cuşcuşul cu morcovi, pulpă de roşii, brânză, stafide şi 1 lingură suc de lămâie. Se adaugă chimen, sare şi piper.Se umplu rosiile cu amestecul de cuscus si se pun capacele. Rosiile se aseaza intr-o forma de sufleu unsa si se coc la cuptor circa 15 minute. Se scot si se stropesc cu restul de suc de lamaie.
Rosii umplute in stil oriental
Pofta buna!