Frigărui de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii cherry.

Ingrediente:Frigărui de curcan

  • 1 limettă
  • 2 căţei de usturoi
  • 60 g roşii uscate, conservate în ulei
  • 6 linguri ulei
  • 4 fire salvie
  • 6 felii şuncă uscată
  • 200 g orez
  • 6 felii de piept de curcan (a cca 125 g)
  • 200 g roşii cherry

 

Mod de preparare:

Se spală limetta cu apă fierbinte şi se rade coaja; se stoarce apoi sucul. Se pasează usturoiul cu roşiile uscate şi 4 linguri de ulei; se sărează şi se piperează. Orezul se fierbe în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se bat puţin feliile de piept de curcan şi se ung cu ulei aromat; se aşază deasupra fâşii de şuncă şi frunze de salvie; se rulează.

Se taie fâşii late de 3 cm; pe câte o ţepuşă de lemn se înfig câte 5 astfel de rulade şi se stropesc cu suc de limette. Se prăjesc în 2 linguri ulei.

Se taie roşiile sferturi şi se în­globează în orez, cu coaja de limette. Frigăruile se servesc pe pat de orez.

Frigărui de curcan

Frigărui de curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.