Frigărui de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii cherry.
- 1 limettă
- 2 căţei de usturoi
- 60 g roşii uscate, conservate în ulei
- 6 linguri ulei
- 4 fire salvie
- 6 felii şuncă uscată
- 200 g orez
- 6 felii de piept de curcan (a cca 125 g)
- 200 g roşii cherry
Mod de preparare:
Se spală limetta cu apă fierbinte şi se rade coaja; se stoarce apoi sucul. Se pasează usturoiul cu roşiile uscate şi 4 linguri de ulei; se sărează şi se piperează. Orezul se fierbe în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se bat puţin feliile de piept de curcan şi se ung cu ulei aromat; se aşază deasupra fâşii de şuncă şi frunze de salvie; se rulează.
Se taie fâşii late de 3 cm; pe câte o ţepuşă de lemn se înfig câte 5 astfel de rulade şi se stropesc cu suc de limette. Se prăjesc în 2 linguri ulei.
Se taie roşiile sferturi şi se înglobează în orez, cu coaja de limette. Frigăruile se servesc pe pat de orez.
Frigărui de curcan
Pofta buna!