Tarta cu radacinoase

Printeaza

O reteta de tarta cu radacinoase din: faina, unt, iaurt, lapte, piper, cascaval, sofran, morcovi, telina, pastarnac, miere si sare.

Ingrediente:Tarta cu radacinoase

  • 600 g faina
  • 300 g unt
  • 100 ml iaurt sau smantana

sos:

  • 1 litru lapte
  • 60 g unt
  • 60 g piper
  • 50 g cascaval sau branza de burduf
  • 1 lingurita sofran

garnitura:

  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu untul şi smântână până când obtineti un aluat mai tare. întindeţi din el o foaie în tava mare de aragaz, dar păstraţi putin aluat pentru a face un grătar deasupra tartei.

Curăţaţi rădăcinoasele şi radeţi-le pe răză­toarea cu ochiuri mari, căliţi-le în puţin unt şi puneţi miere, sare, piper în timpul călini.

Pen­tru sos, fierbeţi laptele în care aţi pus untul, sare şi piper. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi făina, caşcavalul şi şofranul. Amestecaţi bine pentru omogenizare.

Turnaţi sosul peste foaia de tartă, nivelaţi-l şi deasupra puneţi rădăcinoasele călite. Din aluatul rămas faceţi suluri lungi cu care formaţi deasupra tartei un grătar. Coaceţi la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.

Tarta cu radacinoase

Tarta cu radacinoase

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.