Tarta cu radacinoase
PrinteazaO reteta de tarta cu radacinoase din: faina, unt, iaurt, lapte, piper, cascaval, sofran, morcovi, telina, pastarnac, miere si sare.
- 600 g faina
- 300 g unt
- 100 ml iaurt sau smantana
sos:
- 1 litru lapte
- 60 g unt
- 60 g piper
- 50 g cascaval sau branza de burduf
- 1 lingurita sofran
garnitura:
- 4 morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 lingura miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu untul şi smântână până când obtineti un aluat mai tare. întindeţi din el o foaie în tava mare de aragaz, dar păstraţi putin aluat pentru a face un grătar deasupra tartei.
Curăţaţi rădăcinoasele şi radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri mari, căliţi-le în puţin unt şi puneţi miere, sare, piper în timpul călini.
Pentru sos, fierbeţi laptele în care aţi pus untul, sare şi piper. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi făina, caşcavalul şi şofranul. Amestecaţi bine pentru omogenizare.
Turnaţi sosul peste foaia de tartă, nivelaţi-l şi deasupra puneţi rădăcinoasele călite. Din aluatul rămas faceţi suluri lungi cu care formaţi deasupra tartei un grătar. Coaceţi la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.
Tarta cu radacinoase
Pofta buna!