Pogacele si covrigei din branza
PrinteazaPogacele si covrigei din branza
- 500 g făină
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 250 g margarină
- 1 praf de copt
- 1 lingură de sare
- 3-4 linguri de smântână
- 1 ou deasupra
Mod de preparare:
Brânza de vaci o treci prin sită, adaugi făina amestecată cu praful de copt, oul, margarina, sarea, iar la urmă 2-3 linguri de smântână (sau cât este necesar). Frămânţi bine până obţii un aluat uşor, pe care îl întinzi de 1,5 cm grosime pe o planşetă.
Il tai cu ajutorul unei forme de pogăcele şi covrigei şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie sau unsă cu margarină. Le ungi cu ou bătut; facultativ poţi presăra caşcaval ras, chimen.
Incălzeşti tare cuptorul, introduci tava şi coci circa 15 minute până capătă o culoare aurie. Sunt foarte gustoase şi merg bine cu bere.
Pofta buna!