Unt de pere

Printeaza

O reteta de unt de pere din: pere, zahar, coaja de portocala, nucsoara si suc de portocale.

Ingrediente:Unt de pere

  • 2 kg pere potrivite
  • 2 cesti de zahar
  • 1 lingurita rasa cu coaja de portocala
  • 1/4 lingurita de nucsoara proaspat macinata
  • 1/4 cescuta cu suc de portocale

 

Mod de preparare:

Taie perele în sferturi şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Pune-le într-un vas şi acoperă-le cu apă. Lasă-le pe foc până se înmoaie (30 de minute).

Scoate perele şi trece-le printr-o sită deasă. Adaugă zahărul şi amestecă până se dizolvă complet. Aromatizează cu nucşoară şi coajă de portocală.

Toarnă sucul de portocală şi pune din nou pe foc, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fund. Lasă circa o oră.

Compoziţia astfel obţinută, pune-o în borcănele, închide-le bine şi sterilizează-le la bain-marie timp de zece minute.

Unt de pere

Unt de pere

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Buna ziua. Interesanta reteta. Eu vreau sa intreb si daca as putea folosi gutui?

  2. Va multumim pentru aprecieri si da, puteti sa inlocuiti perele cu gutuile, asteptam sa ne spuneti cum v-a iesit untul de gutui

  3. AFF INTERESANTA RETETA
    LA CE SE POATE FOLOSI , ?
    MANCAT ASHA PE PAINE
    SAU PUS IN PRAJITURI ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.