Unt de pere
PrinteazaO reteta de unt de pere din: pere, zahar, coaja de portocala, nucsoara si suc de portocale.
- 2 kg pere potrivite
- 2 cesti de zahar
- 1 lingurita rasa cu coaja de portocala
- 1/4 lingurita de nucsoara proaspat macinata
- 1/4 cescuta cu suc de portocale
Mod de preparare:
Taie perele în sferturi şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Pune-le într-un vas şi acoperă-le cu apă. Lasă-le pe foc până se înmoaie (30 de minute).
Scoate perele şi trece-le printr-o sită deasă. Adaugă zahărul şi amestecă până se dizolvă complet. Aromatizează cu nucşoară şi coajă de portocală.
Toarnă sucul de portocală şi pune din nou pe foc, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fund. Lasă circa o oră.
Compoziţia astfel obţinută, pune-o în borcănele, închide-le bine şi sterilizează-le la bain-marie timp de zece minute.
Unt de pere
Pofta buna!
Buna ziua. Interesanta reteta. Eu vreau sa intreb si daca as putea folosi gutui?
Va multumim pentru aprecieri si da, puteti sa inlocuiti perele cu gutuile, asteptam sa ne spuneti cum v-a iesit untul de gutui
AFF INTERESANTA RETETA
LA CE SE POATE FOLOSI , ?
MANCAT ASHA PE PAINE
SAU PUS IN PRAJITURI ?