Zahărul — tipuri şi calorii

Printeaza

Zahărul Zaharul alb – Rafinarea zahărului presupune un întreg lanţ de procedee tehnologice care-i afectează calităţile nutritive; practic, cristalele albe sunt doar glucide goale, fără nutrienţi. – 387 de calorii/100 g

Zaharul brun Este zahăr alb rafinat colorat cu puţină melasă (nutrientul principal îndepărtat în faza de rafinare). Il recunoşti lesne: cristalele au formă de cub şi sunt brun- deschise. – 377 de calorii/100 g

Zaharul negruSe obţine din procesarea melasei, conţine fibre şi nutrienţi. Zahărul este închis la culoare şi seamănă cu chihlimbarul, iar cristalele au forme neregulate şi diferite dimensiuni. –

355 de calorii/100 g

Zaharul candel Se obţine din melasă, sub­stanţa dulce care se înde­părtează prima dată în pro­cesul rafinării şi care conţine multe fibre şi toţi nutrienţii trestiei. Melasa nu se poate măcina, ci se sparge în bu­căţi şi îndulceşte mai puţin, dar e mai sănătoasă.  – 380 de calorii/100 g


 

Incoming search terms:

  • zahar candel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.