Zahărul — tipuri şi calorii
PrinteazaZaharul alb – Rafinarea zahărului presupune un întreg lanţ de procedee tehnologice care-i afectează calităţile nutritive; practic, cristalele albe sunt doar glucide goale, fără nutrienţi. – 387 de calorii/100 g
Zaharul brun – Este zahăr alb rafinat colorat cu puţină melasă (nutrientul principal îndepărtat în faza de rafinare). Il recunoşti lesne: cristalele au formă de cub şi sunt brun- deschise. – 377 de calorii/100 g
Zaharul negru –Se obţine din procesarea melasei, conţine fibre şi nutrienţi. Zahărul este închis la culoare şi seamănă cu chihlimbarul, iar cristalele au forme neregulate şi diferite dimensiuni. –
355 de calorii/100 g
Zaharul candel – Se obţine din melasă, substanţa dulce care se îndepărtează prima dată în procesul rafinării şi care conţine multe fibre şi toţi nutrienţii trestiei. Melasa nu se poate măcina, ci se sparge în bucăţi şi îndulceşte mai puţin, dar e mai sănătoasă. – 380 de calorii/100 g
Incoming search terms:
- zahar candel