Turtiţe cu tamarind

Printeaza

O reteta de turtite cu tamarind din: faina integrala de orez, faina alba, oua, unt, bicarbonat, zeama de ghimbir, sare, tamarind, zahar brun, amidon si 1 ou.

Ingrediente:Turtiţe cu tamarind

  • 80 g faină integrală de orez
  • 170 g faină albă
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 2 picături zeamă de ghimbir proaspăt
  • sare

pentru umplutură:

  • 150 g tamarind
  • 3   linguri zahăr brun
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă amidon
  • 1/2 pahar de apă
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pune cele două tipuri de faină cernute într-un castron, adaugă untul bucăţi, ouăle întregi, bicarbonatul şi un praf de sare. Aromatizează cu zeama de ghimbir şi frământă rapid ingredientele până când obţii un aluat omogen şi compact. Inveleşte-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească în frigider cel puţin 30 de minute.

Intre timp, pune într-un vas apa şi zahărul brun şi dizolvă-l. Adaugă mierea şi tamarindul (curăţat de seminţe şi de filamente), apoi amidonul şi fierbe-le, la foc mic, până când obţii un lichid gros. Lasă-l să se răcească şi încorpo­rează oul bătut.

Intinde o foaie de aluat şi îmbracă 4 forme, unse în prealabil cu unt şi tapetate cu faină. Inţeapă aluatul de pe fund cu furculiţa şi toarnă umplutura. Acoperă cu altă foaie de aluat, lipind-o de cea de dedesubt. Există anumite forme speciale, care au pe fund un desen în relief care permite obţinerea unui decor deosebit.

Coace-le circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C, apoi lasă-le să se răceas­că. Scoate-le din forme şi păstrează-le în recipiente închise

Turtiţe cu tamarind

Turtiţe cu tamarind

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.