Turtiţe cu tamarind
PrinteazaO reteta de turtite cu tamarind din: faina integrala de orez, faina alba, oua, unt, bicarbonat, zeama de ghimbir, sare, tamarind, zahar brun, amidon si 1 ou.
- 80 g faină integrală de orez
- 170 g faină albă
- 2 ouă
- 100 g unt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 2 picături zeamă de ghimbir proaspăt
- sare
pentru umplutură:
- 150 g tamarind
- 3 linguri zahăr brun
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă amidon
- 1/2 pahar de apă
- 1 ou
Mod de preparare:
Pune cele două tipuri de faină cernute într-un castron, adaugă untul bucăţi, ouăle întregi, bicarbonatul şi un praf de sare. Aromatizează cu zeama de ghimbir şi frământă rapid ingredientele până când obţii un aluat omogen şi compact. Inveleşte-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească în frigider cel puţin 30 de minute.
Intre timp, pune într-un vas apa şi zahărul brun şi dizolvă-l. Adaugă mierea şi tamarindul (curăţat de seminţe şi de filamente), apoi amidonul şi fierbe-le, la foc mic, până când obţii un lichid gros. Lasă-l să se răcească şi încorporează oul bătut.
Intinde o foaie de aluat şi îmbracă 4 forme, unse în prealabil cu unt şi tapetate cu faină. Inţeapă aluatul de pe fund cu furculiţa şi toarnă umplutura. Acoperă cu altă foaie de aluat, lipind-o de cea de dedesubt. Există anumite forme speciale, care au pe fund un desen în relief care permite obţinerea unui decor deosebit.
Coace-le circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C, apoi lasă-le să se răcească. Scoate-le din forme şi păstrează-le în recipiente închise
Turtiţe cu tamarind
Pofta buna!