Paella de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras, pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa.
- 4 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 4 pulpe de pui
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 linguri de ulei de măsline
- 50 g de şuncă afumată, tăiată cubuleţe
- 200 g de mazăre congelată
- 250 g de orez
- praf de şofran
- 100 ml de vin alb sec
- 500 ml de supă
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 190°C. Tăiaţi ceapa şi ardeiul cubuleţe. Tăiaţi mărunt usturoiul. Spălaţi pulpele de pui, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-le de la încheietură.
Condimenta- ţi-le cu sare, piper şi boia de ardei. Prăjiţi-leîn ulei cca. 15 minute, apoi aşezaţi-le pe o farfurie.
Căliţi şunca, ceapa şi usturoiul în grăsimea rămasă de la pulpp. Adăugaţi cubuleţele de ardei, mazărea şi orezul, căliţi totul şi aveţi grijă să nu se ardă. Stingeţi cu vinul şi supa.
Condimentaţi cu sare, piper şi şofran. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit, aşezaţi bucăţile de carne peste orez şi fierbeţi încă 25 de minute. Amestecaţi din când în când şi turnaţi eventual puţină apă.
Paella de pui
Pofta buna!