Chutney din sfeclă, ceapă şi mere
PrinteazaO reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle, lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet de vin rosu, seminte de chimen si sare.
- 6 sfecle mai mici
- 1 lămâie
- 3 cepe mari
- 300ml apă
- 2 linguri seminţe de mărar
- 300g zahăr
- 450g mere coapte
- 1 lingură muştar de Dijon
- 350ml oţet din vin roşu
- 1 lingură seminţe de chimen
- sare
Mod de preparare:
Curatati ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Puneţi merele într-o cratiţă, acoperiţi-le cu apă şi adăugaţi sucul de lămâie. Fierbeţi 5 minute, la foc potrivit sau până când merele s-au înmuiat foarte bine. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le în alt vas. Peste mere adăugaţi feliile de sfeclă, ceapa tăiată, chimenul şi mărarul.
Lăsaţi vasul 3 minute la foc, amestecând mereu. Puneţi apoi compoziţia în borcane uscate, sterilizate. Fierbeţi oţetul şi 300ml apă, adăugaţi muştarul, sarea şi zahărul. Lăsaţi la foc iute 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc.
După ce s-a răcit puţin, turnaţi compoziţia peste ingredientele din borcane. Inchideţi borcanele ermetic şi lăsaţi-le la răcoare 6 săptămâni înainte de a consuma pasta preparată. Aceasta se potriveşte cu mancaruri de legume si carne rece.
Pofta buna!