Chutney din sfeclă, ceapă şi mere

Printeaza

O reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle, lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet de vin rosu, seminte de chimen si sare.

Ingrediente:Chutney din sfeclă, ceapă şi mere

  • 6 sfecle mai mici
  • 1 lămâie
  • 3 cepe mari
  • 300ml apă
  • 2 linguri seminţe de mărar
  • 300g zahăr
  • 450g mere coapte
  • 1 lingură muştar de Dijon
  • 350ml oţet din vin roşu
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Puneţi me­rele într-o cratiţă, acoperiţi-le cu apă şi adăugaţi sucul de lămâie. Fierbeţi 5 minute, la foc potrivit sau până când merele s-au înmuiat foarte bine. Scurgeţi-le de apă şi puneţi-le în alt vas. Peste mere adăugaţi feliile de sfeclă, ceapa tăiată, chimenul şi mărarul.

Lăsaţi vasul 3 minute la foc, amestecând mereu. Puneţi apoi compoziţia în borcane uscate, sterilizate. Fierbeţi oţetul şi 300ml apă, adăugaţi muştarul, sarea şi zahărul. Lăsaţi la foc iute 5 mi­nute, apoi luaţi vasul de pe foc.

După ce s-a răcit puţin, turnaţi compoziţia peste ingredientele din borcane. Inchideţi borcanele ermetic şi lăsaţi-le la răcoare 6 săptămâni înainte de a consuma pasta preparată. Aceasta se potriveşte cu mancaruri de legume si carne rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.