Musaca de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de musaca de cartofi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, rosii, verdeata, sare, piper, unt, faina, supa, lapte, smantana, emmentaler, nucssoara si cartofi rosii.
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g carne de vită tocată
- 450 g roşii decojite (conservă)
- 1 lingură verdeaţă tocată
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 2 lingură făină
- 50 ml supă
- 500 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 100 g Emmentaler ras
- nucşoară rasă
- 600 g cartofi roşii
Mod de preparare:
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se incinge uleiul si se prajesti carnea tocata pana ce devine sfaramicioasa. Se adauga jumatate de cantitatea de de ceapă şi de usturoi şi se prăjesc împreună 3 min.
Se adaugă roşiile şi se amestecă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., apoi se condimentează cu sare, piper şi verdeţuri.
Se încinge untul şi se călesc restul de ceapă şi de usturoi; se presară deasupra făina şi se căleşte puţin. Se stinge cu supă; se toarnă laptele şi se lasă să fiarbă 5 minute, amestecând, până ce se îngroaşă compoziţia.
Se înglobează smântână şi se topesc în sos 50 g Emmentaler. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc cartofii şi se spală; se taie felii groase de cca 4 mm. Acestea se aşază într-o formă de sufleu unsă, alternând cu straturi de sos de caşcaval şi cu carnea tocată.
Se aşază deasupra un strat de sos şi se mai presară 50 g caşcaval. Se rumeneşte la cuptor cca 1 oră. Eventual se garniseşte cu verdeaţă.
Musaca de cartofi
Pofta buna!