Ouă picante cu salam
PrinteazaO reteta delicioasa de oua picante din: oua, unt, lapte dulce, salam, costita afumata, rosie, ulei, sare, piper, mustar dulce si faina.
- 4 ouă
- două linguri de unt
- o ceaşcă de lapte dulce
- două felii de salam
- 2-3 felii de costiţă afumată
- 2-3 felii de friptură rece
- o roşie mare
- o ceaşcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- o linguriţă de muştar dulce
- o linguriţă de făină
Mod de preparare:
Speli ouăle, apoi le usuci şi le spargi într-un castron adânc. Separat desfaci făina în lapte dulce sărezi (eventual şi piperezi), răstorni peste ouă.
Baţi energic timp de un minut şi faci o omletă obişnuită în ulei încins.
Din salam, costiţă afumată, friptură rece – tăiate felii sau cubuleţe – faci un amestec pe care-l legi cu miezul unei roşii şi puţin muştar dulce sau iute.
Treci omleta pe un platou, o umpli cu amestecul de carne, rulezi şi tai felii groase, pe care le treci pe farfurii. Serveşti imediat cu pâine proaspătă şi legume de sezon tăiate felii şi ceai de plante uşor îndulcit.
Pofta buna!