Ouă picante cu salam

Printeaza

O reteta delicioasa de oua picante din: oua, unt, lapte dulce, salam, costita afumata, rosie, ulei, sare, piper, mustar dulce si faina.

Ingrediente:Ouă picante cu salam

  • 4 ouă
  • două linguri de unt
  • o ceaşcă de lapte dulce
  • două felii de salam
  • 2-3 felii de costiţă afumată
  • 2-3 felii de friptură rece
  • o roşie mare
  • o ceaşcă de ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • o linguriţă de muştar dulce
  • o linguriţă de făină

 

Mod de preparare:

Speli ouăle, apoi le usuci şi le spargi într-un castron adânc. Separat desfaci făina în lapte dulce sărezi (even­tual şi piperezi), răstorni peste ouă.

Baţi energic timp de un minut şi faci o omletă obişnuită în ulei încins.

Din salam, costi­ţă afumată, friptură rece – tăiate felii sau cubuleţe – faci un amestec pe care-l legi cu miezul unei roşii şi puţin muştar dulce sau iute.

Treci omleta pe un pla­tou, o umpli cu amestecul de carne, ru­lezi şi tai felii groase, pe care le treci pe farfurii. Serveşti imediat cu pâine proas­pătă şi legume de sezon tăiate felii şi ceai de plante uşor îndulcit.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.