Ouă umplute pe strat de pătrunjel
PrinteazaOua umplute pe strat de patrunjel din: oua, smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel.
Ingrediente:
- 6 ouă fierte tari
- 150 g smântână
- sare
- piper proaspăt măcinat
pentru umplutura:
- 1 legătură busuioc
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 lingură ulei
- 1 roşie
- 1 linguriţă de roşii (pastă)
- 1 lingură ketchup de roşii
- 1 linguriţă muştar
- 1/2 lînguriţă pudră de curry
- 1 legătură mică arpagic
- 2 legături de pătrunjel
Mod de preparare:
Ouă umplute pe strat de pătrunjel: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în două, pe lungime. Se îndepărtează gălbenuşul, apoi se amestecă cu smântână şi se condimentează cu sare şi piper. Amestecul se împarte în tre’i.
Busuiocul se spală, se scutură de apă, iar frunzele se taie fin. Se amestecă uleiul, sucul de lămâie şi o 1/3 din crema de gălbenuş; amestecul se pune într-o formă de şpriţat cu orificiu mare şi se pune în patru dintre jumătăţile de ou.
Se spală roşiile, se curată de coajă şi seminţe şi se taie în cubuleţe. Se amestecă o altă treime din crema de gălbenuş cu pasta de roşii şi cu ketchupul. Se şpriţează în alte patru jumătăţi de ou.
Cubuleţele de roşii se presară peste ouăle astfel umplute. Ultima treime de cremă de gălbenuş se amestecă cu muştarul şi pudra de curry.
Ceapa se spală şi se taie fin. Se încorporează în amestecul astfel obţinut şi se şpriţează peste restul de ouă.
Pofta buna!