Ouă umplute pe strat de pătrunjel

Printeaza

Oua umplute pe strat de patrunjel din: oua, smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel.

Ingrediente:

  • 6 ouă fierte tari
  • 150 g smântână
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

pentru umplutura:

  • 1 legătură busuioc
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă de roşii (pastă)
  • 1 lingură ketchup de roşii
  • 1 linguriţă muştar
  • 1/2 lînguriţă pudră de curry
  • 1 legătură mică arpagic
  • 2 legături de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ouă umplute pe strat de pătrunjel: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în două, pe lungime. Se îndepărtează gălbenu­şul, apoi se amestecă cu smântână şi se condi­mentează cu sare şi piper. Amestecul se împar­te în tre’i.

Busuiocul se spală, se scutură de apă, iar frunzele se taie fin. Se amestecă ule­iul, sucul de lămâie şi o 1/3 din crema de gălbenuş; amestecul se pune într-o formă de şpriţat cu orificiu mare şi se pune în patru din­tre jumătăţile de ou.

Se spală roşiile, se curată de coajă şi seminţe şi se taie în cubuleţe. Se amestecă o altă treime din crema de gălbenuş cu pasta de roşii şi cu ketchupul. Se şpriţează în alte patru jumătăţi de ou.

Cubuleţele de roşii se presară peste ouăle astfel umplute. Ultima treime de cremă de gălbenuş se ames­tecă cu muştarul şi pudra de curry.

Ceapa se spală şi se taie fin. Se încorporează în amestecul astfel obţinut şi se şpriţează peste restul de ouă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.