Tartă
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta din: aluat, creveti sau carne de pui, ardei, branza cheddar, emmentaler, galbenusuri, smantana, sare si piper.
- 1 pachet de aluat foitaj
pentru compozitie:
- 8 creveţi decojiţi sau 150 g carne de pui fiartă
- 4 linguri de ardei roşu şi galben, tăiat cubuleţe
- 8 felii de brânză Cheddar
- 2 linguri Emmentaler ras
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se dezgheaţă aluatul. Din aluat se taie 8 cercuri de cca 12 cm diametru. Formele de tartă se ung şi se presară cu făină, apoi se ta- petează cu discurile de aluat.
Se presează bine marginile şi fundul formelor. Cuptorul se preîncălzeşte la 180 C. Din feliile de brânză Cheddar se decupează 8 cercuri de 6 cm şi se pun deoparte. Restul de brânză se taie cubuleţe.
Se amestecă gălbenuşul cu smântână, se adaugă cuburile de brânză Cheddar şi se condimentează cu sare şi piper. Resturile de aluat se întind, deasupra se pun creveţii sau carnea de pui şi se acoperă cu discurile de brânză Cheddar.
Bucăţile de ardei se pun deasupra şi se dau la cuptor pentru cca 20 min.
Se scot, se lasă puţin la răcit, se răstoarnă din forme şi se lasă la răcit. înainte de servire, se presară brânză Emmentaler rasă.
Tarta
Pofta buna!