Plăcintă cu dovlec
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare, ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si marar.
- 750 g făină
- 1 cub drojdie
- puţină sare
- 50 ml ulei
- linguriţă zahăr
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri smântână
pentru umplutură:
- 700 g dovlecel
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri griş
- 1 legătură mare de mărar (opţional)
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat. Nu-I laşi la dospit decât atât timp cât pregăteşti umplutura. Cureţi dovlecelul şi îl razi pe răzătoarea mare. într-o cratiţă, dunstuieşti dovlecelul împreună cu zahărul, zahărul vanilat, grisul şi mărarul tocat mărunt.
După ce s-a răcit compoziţia, o aşezi între cele 2 foi. Din aluat întinzi două foi, ungi tava de la aragaz, întinzi cu suci- torul o foaie, o aşezi în tavă, pui umplutura şi aşezi a doua foaie.
Inţepi coca din loc în loc cu furculiţa, după care dai plăcinta la copt. O presari cu zahăr pudră cu gust de vanilie şi tai plăcinta în bucăţi. Poti servi placinta atat calda cat si rece.
Plăcintă cu dovlec
Pofta buna!