Plăcintă cu dovlec

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare, ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si marar.

Ingrediente:Plăcintă cu dovlec

  • 750 g făină
  • 1 cub drojdie
  • puţină sare
  • 50 ml ulei
  • linguriţă zahăr
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri smântână

pentru umplutură:

  • 700 g dovlecel
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri griş
  • 1 legătură mare de mărar (opţional)

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingrediente­le şi frămânţi un aluat. Nu-I laşi la dospit decât atât timp cât pregăteşti umplutura. Cureţi do­vlecelul şi îl razi pe răzătoarea mare. într-o cratiţă, dunstuieşti dovlecelul împreună cu zahărul, zahărul vanilat, grisul şi mărarul tocat mărunt.

După ce s-a răcit compoziţia, o aşezi între cele 2 foi. Din aluat întinzi două foi, ungi tava de la aragaz, întinzi cu suci- torul o foaie, o aşezi în tavă, pui umplutura şi aşezi a doua foa­ie.

Inţepi coca din loc în loc cu furculiţa, după care dai plăcinta la copt. O presari cu zahăr pudră cu gust de vanilie şi tai plăcinta în bucăţi. Poti servi placinta atat calda cat si rece.

Plăcintă cu dovlec

Plăcintă cu dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.