Salau cu garnitura de ciuperci

Printeaza

O reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei si marar.

Ingrediente:Salau cu garnitura de ciuperci

  • 700 g ciuperci de padure
  • 150 g ceapa frantuzeasca
  • 1 catel de usturoi
  • 3 boabe de ienupar
  • 3 linguri untura de porc
  • boia
  • 2 fire cimbru
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 150 ml bere neagra
  • 300 ml supa de pasare
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 4 fileuri de salau
  • 2 lingurite chimen
  • 4 linguri ulei
  • 3 fie marar

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile; 100 g din­tre ele se taie mărunt. Se toacă usturoiul şi ceapa. Se pisează boabele de ienupăr. Se călesc în­tr-o lingură de untură, la foc iute, jumătate din cantitatea de ceapă franţuzească, usturoiul, boabele de ienupăr şi ciupercile tocate. Se presară 1 linguriţă boia. Se adau­gă cimbrul şi totul se stinge cu oţet.

Se adaugă bere şi supă; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la cca 250 ml. Se condimenteaaza cu sare, piper si un praf de zahar. Se condimentează peştele cu sare şi chimen.

Se prăjeşte într-o tigaie de teflon cu ulei, cu partea cu pielea în jos cca 6 min. Se în­toarce pe partea cealaltă, se ia ti­gaia de pe foc şi se mai lasă peş­tele înăuntru cca 2 min.

Ciupercile şi restul de ceapă franţuzească tocată se prăjesc în restul de untură, la foc iute. Se toarnă sosul pregătit şi se acope­ ră vasul; se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale 2-3 min.

Se adaugă mărarul tocat, sare şi piper. Se serveşte alături de peşte.

Salau cu garnitura de ciuperci

Salau cu garnitura de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.