Salau cu garnitura de ciuperci
PrinteazaO reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei si marar.
- 700 g ciuperci de padure
- 150 g ceapa frantuzeasca
- 1 catel de usturoi
- 3 boabe de ienupar
- 3 linguri untura de porc
- boia
- 2 fire cimbru
- 2 linguri otet de vin alb
- 150 ml bere neagra
- 300 ml supa de pasare
- sare
- piper
- zahar
- 4 fileuri de salau
- 2 lingurite chimen
- 4 linguri ulei
- 3 fie marar
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile; 100 g dintre ele se taie mărunt. Se toacă usturoiul şi ceapa. Se pisează boabele de ienupăr. Se călesc într-o lingură de untură, la foc iute, jumătate din cantitatea de ceapă franţuzească, usturoiul, boabele de ienupăr şi ciupercile tocate. Se presară 1 linguriţă boia. Se adaugă cimbrul şi totul se stinge cu oţet.
Se adaugă bere şi supă; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la cca 250 ml. Se condimenteaaza cu sare, piper si un praf de zahar. Se condimentează peştele cu sare şi chimen.
Se prăjeşte într-o tigaie de teflon cu ulei, cu partea cu pielea în jos cca 6 min. Se întoarce pe partea cealaltă, se ia tigaia de pe foc şi se mai lasă peştele înăuntru cca 2 min.
Ciupercile şi restul de ceapă franţuzească tocată se prăjesc în restul de untură, la foc iute. Se toarnă sosul pregătit şi se acope ră vasul; se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale 2-3 min.
Se adaugă mărarul tocat, sare şi piper. Se serveşte alături de peşte.
Salau cu garnitura de ciuperci
Pofta buna!