Cod în sos de roşii

Printeaza

O reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa, ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin, coriandru si apa.

Ingrediente:Cod in sos de rosii

  • 1 kg cod sărat (sau batog de cod)
  • 250 g sos de roşii
  • 1  ceapă mare
  • 2   fire de ceapă verde
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuţi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • coriandru proaspăt
  • 1 l apă

 

Mod de preparare:

Taie codul bucăţi (6×6 cm) şi pune-le la înmuiat pentru 48 de ore, schimbând frecvent apa. Toacă mărunt ceapa şi ceapa verde şi căleşte-le într-o cratiţă, în ulei încins.

Adaugă bucăţile de cod desărat, ardeiul iute fară seminţe, sosul de roşii, foile de dafin, 1/2 lingură coriandru tocat şi acoperă cu 1 l de apă.

Pune cratiţa în cuptorul încins la 220-250° C şi las-o 30-40 de minute. Pune bucăţile de peşte pe 4 farfurii şi decorează cu sferturi de lime şi rondele de ardei iute, fară seminţe.

Poţi servi preparatul cu o garnitură de orez în stil mexican.

Cod în sos de roşii

Cod in sos de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.