Cod în sos de roşii
PrinteazaO reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa, ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin, coriandru si apa.
- 1 kg cod sărat (sau batog de cod)
- 250 g sos de roşii
- 1 ceapă mare
- 2 fire de ceapă verde
- 2 foi de dafin
- 2 ardei iuţi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- coriandru proaspăt
- 1 l apă
Mod de preparare:
Taie codul bucăţi (6×6 cm) şi pune-le la înmuiat pentru 48 de ore, schimbând frecvent apa. Toacă mărunt ceapa şi ceapa verde şi căleşte-le într-o cratiţă, în ulei încins.
Adaugă bucăţile de cod desărat, ardeiul iute fară seminţe, sosul de roşii, foile de dafin, 1/2 lingură coriandru tocat şi acoperă cu 1 l de apă.
Pune cratiţa în cuptorul încins la 220-250° C şi las-o 30-40 de minute. Pune bucăţile de peşte pe 4 farfurii şi decorează cu sferturi de lime şi rondele de ardei iute, fară seminţe.
Poţi servi preparatul cu o garnitură de orez în stil mexican.
Cod în sos de roşii
Pofta buna!