Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină

Printeaza

O reteta delicioasa de minifoccace din cartofi si trei tipuri de faina din: faina alba, faina de porumb, faina de naut, cartofi, apa, drojdie, untura, sare si piper.

Ingrediente:Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină

  • 200 g faină albă
  • 70 g faină de porumb
  • 50 g făină de năut
  • 2 cartofi albi, fainoşi
  • 160 ml apă
  • 1/2 plic de drojdie uscată
  • 1 lingură untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă într-o oală cu apă rece şi sare; scurge-i, curăţă-i şi zdrobeşte-i. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Pune într-un castron cele trei tipuri de faină, untura, sare, piper şi drojdia di­zolvată şi amestecă-le. Frământă bine şi adaugă pe parcurs cartofii zdrobiţi. Acoperă aluatul cu un şervet şi lasă-1 să crească 3 ore.

Rupe bucăţele de aluat, modelează biluţe şi mai lasă-le să crească 30 de minute într-un loc călduţ, la adăpost de curent.

Intinde biluţele de aluat, înţeapă-le cu furculiţa şi coace-le circa 15 minute în cuptorul încălzit la 220° C. Serveşte-le, după gust, cu slănină sau cu alte mezeluri, pre­sărate cu pătrunjel sau cu tarhon tocat.

Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină

Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.