Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină
PrinteazaO reteta delicioasa de minifoccace din cartofi si trei tipuri de faina din: faina alba, faina de porumb, faina de naut, cartofi, apa, drojdie, untura, sare si piper.
- 200 g faină albă
- 70 g faină de porumb
- 50 g făină de năut
- 2 cartofi albi, fainoşi
- 160 ml apă
- 1/2 plic de drojdie uscată
- 1 lingură untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă într-o oală cu apă rece şi sare; scurge-i, curăţă-i şi zdrobeşte-i. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Pune într-un castron cele trei tipuri de faină, untura, sare, piper şi drojdia dizolvată şi amestecă-le. Frământă bine şi adaugă pe parcurs cartofii zdrobiţi. Acoperă aluatul cu un şervet şi lasă-1 să crească 3 ore.
Rupe bucăţele de aluat, modelează biluţe şi mai lasă-le să crească 30 de minute într-un loc călduţ, la adăpost de curent.
Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină