Iepure marinat
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure marinat din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, otet, sare, ardei iute si chimen.
- 1 iepure curatat
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- boia iute
- oregano
- cimbru
- ulei de masline extravirgin
- ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
- otet
- sare
pentru sos:
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- chimen
- otet
- sare
Mod de preparare:
Zdrobeşte într-un mojar 2 căţei de usturoi, pătrunjelul, 1/2 linguriţă frunzuliţe de cimbru proaspăt, puţin orega- no şi un vârf de cuţit sare. Freacă-le bine şi adaugă la sfârşit boiaua iute, uleiul de măsline şi câteva picături de oţet.
Curăţă bine iepurele, spală-1 şi taie-l bucăţi. Unge bucăţile pe toate părţile cu marinata pregătită şi lasă-le peste noapte.
Ziua următoare prăjeşte bucăţile de iepure într-o tigaie, în ulei încins. Prepară sosul astfel: zdrobeşte într-un mojar ardeiul iute, 3 căţei de usturoi, chimen şi puţină sare; adaugă ulei şi o picătură de oţet.
Serveşte iepurele fierbinte, cu sos rece alături.
Iepure marinat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepure marinat
- marinata pentru iepure
- marinata iepure
- iepure la marinat
N-am mancat niciodata iepure