Iepure marinat

Printeaza

O reteta delicioasa de iepure marinat din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, otet, sare, ardei iute si chimen.

Ingrediente:Iepure marinat

  • 1 iepure curatat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • boia iute
  • oregano
  • cimbru
  • ulei de masline extravirgin
  • ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
  • otet
  • sare

pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • chimen
  • otet
  • sare

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte într-un mojar 2 căţei de usturoi, pătrunjelul, 1/2 linguriţă frunzuliţe de cimbru proaspăt, puţin orega- no şi un vârf de cuţit sare. Freacă-le bine şi adaugă la sfârşit boiaua iute, uleiul de măsline şi câteva picături de oţet.

Curăţă bine iepurele, spală-1 şi taie-l bucăţi. Unge bu­căţile pe toate părţile cu marinata pregătită şi lasă-le peste noapte.

Ziua următoare prăjeşte bucăţile de iepure într-o tigaie, în ulei încins. Prepară sosul astfel: zdrobeşte într-un mojar ardeiul iute, 3 căţei de usturoi, chimen şi puţină sare; adaugă ulei şi o picătură de oţet.

Serveşte iepurele fierbinte, cu sos rece alături.

Iepure marinat

Iepure marinat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • iepure marinat
  • marinata pentru iepure
  • marinata iepure
  • iepure la marinat

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.