Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc in crusta cu sos de cidru din: burta de porc, boabe de piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare de mare, supa vegetala sau de porc, cidru si faina.

Ingrediente:Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

  • 1,8 kg burta de porc, crestata
  • 2 lingurite boabe de piper, zdrobite
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 6 catei de usturoi, necuratati, sdrobiti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 500 ml supa concentrata vegetala sau de porc
  • 250 ml cidru
  • 1 ligura faina

 

Mod de preparare:

Cu o zi inainte, pune carnea, cu soriciul in sus, pe un gratar metalic, deasupra chiuvetei.Toarna usor peste carne o oala de apa clocotita – timp de 3 minute. Repeta, apoi sterge cu un prosop de hartie.

Intoarce carnea si freac-o bine cu boabe de piper si fenicul. Pune pe un platou, cu soriciul in sos si neacoperita si las-o la frigider peste noapte.Incinge cuptorul la 7/220C.

Pune ceapa si usturoiul intr-o tava de copt, pune carnea, cu soriciul in sus, freaca putin cu ulei si sare. Toarna apa clocotita cam de la 1 cm inaltime si completeaza pe masura ce carnea se coace.

lasa la cuptor 30 minute, apoi redu flacara la 4/180C. Adauga supa concentrata si cidrul; coace 1 ora si 15 minute. Mareste flacara 7/220C si coace 30 minute, pana se formeaza o crusta.

Lasa friptura sa stea 10 minute, scurge zeama lasata, trecand-o prin sita, intr-un castron, zdrobind ceapa si usturoiul. Lasa sa stea cateva minute, apoi indeparteaza cat mai multa grasime.

Incalzeste sosul, amesteca in el faina cu 1 lingura grasime. Fierbe 5 minute pana se ingrasa, asezoneaza. Serveste cu friptura.

Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.