Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc in crusta cu sos de cidru din: burta de porc, boabe de piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare de mare, supa vegetala sau de porc, cidru si faina.
- 1,8 kg burta de porc, crestata
- 2 lingurite boabe de piper, zdrobite
- 1 ceapa, taiata rondele
- 6 catei de usturoi, necuratati, sdrobiti
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare de mare
- 500 ml supa concentrata vegetala sau de porc
- 250 ml cidru
- 1 ligura faina
Mod de preparare:
Cu o zi inainte, pune carnea, cu soriciul in sus, pe un gratar metalic, deasupra chiuvetei.Toarna usor peste carne o oala de apa clocotita – timp de 3 minute. Repeta, apoi sterge cu un prosop de hartie.
Intoarce carnea si freac-o bine cu boabe de piper si fenicul. Pune pe un platou, cu soriciul in sos si neacoperita si las-o la frigider peste noapte.Incinge cuptorul la 7/220C.
Pune ceapa si usturoiul intr-o tava de copt, pune carnea, cu soriciul in sus, freaca putin cu ulei si sare. Toarna apa clocotita cam de la 1 cm inaltime si completeaza pe masura ce carnea se coace.
lasa la cuptor 30 minute, apoi redu flacara la 4/180C. Adauga supa concentrata si cidrul; coace 1 ora si 15 minute. Mareste flacara 7/220C si coace 30 minute, pana se formeaza o crusta.
Lasa friptura sa stea 10 minute, scurge zeama lasata, trecand-o prin sita, intr-un castron, zdrobind ceapa si usturoiul. Lasa sa stea cateva minute, apoi indeparteaza cat mai multa grasime.
Incalzeste sosul, amesteca in el faina cu 1 lingura grasime. Fierbe 5 minute pana se ingrasa, asezoneaza. Serveste cu friptura.
Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru
Pofta buna!