Icre din gris
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de icre din gris din: gris, galbenus, ceapa, zeama de lamaie, masline, ulei, pasta de tomate si sare.
- 100 g gris
- 1 galbenus
- 1 ceapa mare
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 10 masline fara samburi
- 2 linguri ulei
- 1 varf de cutit pasta tomate
- sare
Mod de preparare:
Fierbi grisul in apa cu sare, il lasi putin sa se raceasca, apoi adaugi ceapa tocata marunt, galbenusurl, maslinele fara samburi, tocate si ele fin. Pui toate aceste ingredientele intr-un blender, impreuna cu zeama de lamaie, uleiul si pasta de tomate.
Optional, poti adauga la urma un castravete murat, curatat de coaja si aiat cat se poate de marunt. Daca compozitia ti se pare prea tare, picuri putina apa minerala si ulei.
Dupa gust, mai adaugi sare, zeama de lamaie si ornezi icrele cu felii de rosie, foi de ceapa si patrunjel verde.
Icre din gris
Pofta buna!
Incoming search terms:
- icre din gris