Tarte cu afine
PrinteazaSe frământă un aluat din 300 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 1 praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea 8 forme mici (0 10 cm), unse în prealabil. Blaturile se înţeapă în mai multe locuri şi se tapetează cu hârtie de copt, peste care se presară boabe de fasole uscată pentru îngreunat.
Se coc blaturile în alb 15 min. Apoi se scot din cuptor, se lasă să se răcorească şi se răstoarnă. Se unge interiorul hiaturilor cu 100 g ciocolată albă topită. Se crestează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul.
Se pune la fiert în 500 ml lapte; se ia de pe foc. Se bat 5 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi se înglobează apoi 30 g amidon.
Se toarnă laptele în crema de ouă şi se omogenizează; totul se toarnă în oală şi se încălzeşte la foc moale, amestecând, până ce începe să se îngroaşe. Se adaugă 200 g afine şi se aşază crema în blaturile de tartă. Se presară deasupra 100 g afine. Se lasă să se răceacă şi se pudrează cu zahăr.
Tarte cu afine
Pofta buna!