Tarte cu afine

Printeaza

Se frământă un aluat din 300 g făi­nă, 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 1 praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea 8 forme mici (0 10 cm), unse în prealabil. Blaturile se înţeapă în mai multe locuri şi se tapetează cu hârtie de copt, peste care se presară boabe de fasole us­cată pentru îngreunat.

Se coc blaturile în alb 15 min. Apoi se scot din cuptor, se lasă să se răco­rească şi se răstoarnă. Se unge interiorul hiaturi­lor cu 100 g ciocolată albă topită. Se crestea­ză pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul.

Se pune la fiert în 500 ml lapte; se ia de pe foc. Se bat 5 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi se înglobează apoi 30 g amidon.

Se toarnă lap­tele în crema de ouă şi se omogenizează; totul se toarnă în oală şi se încălzeşte la foc moale, amestecând, până ce începe să se îngroaşe. Se adaugă 200 g afine şi se aşază crema în bla­turile de tartă. Se presară deasupra 100 g afine. Se lasă să se răceacă şi se pudrează cu zahăr.

Tarte cu afine

Tarte cu afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.