Rulouri savuroase de peste
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de peste din: macrou, morcov, orez, ciuperci, marar, patrunjel, branza, ulei, unt, usturoi, boia dulce, sare, piper.
- 300 g file de peste alb (cod, macrou, merlucius)
- 1 morcov fiert
- 250 g orez cu bobul lung
- 150 g ciuperci champignon
- 5-6 ciuperci gălbiori
- 1lingură mărar verde tocat
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 150 g brânză dulce
- 50 ml ulei
- 1 lingură unt
- 1 căţel usturoi
- 1/2 linguriţă boia dulce de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă zeama de lămâie cu uleiul, boiaua, sare şi piper, se adaugă fileurile de”peşte, se lasă la frigider 30 de minute şi le pui 5 minute pe aburi.
Intre timp, se taie mărunt ciupercile champignon, se călesc cu o lingură de unt cu usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust, până scade bine toată zeama. După răcire, se amestecă cu smântână, brânza dulce, mărarul şi pătrunjelul tocate fin.
Se ung fileurile de peşte cu amestecul de ciuperci, se rulează şi se prind la capăt cu scobitori, apoi se aşază pe un platou. Separat, se fierb gălbiorii şi orezul în apă cu sare şi puţin ulei circa 20 de minute, se scurg şi se folosesc pentru garnisirea rulourilor de peşte, împreună cu fâşii de morcov.
Rulouri savuroase de peste
Pofta buna!