Rulouri savuroase de peste

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri de peste din: macrou, morcov, orez, ciuperci, marar, patrunjel, branza, ulei, unt, usturoi, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri savuroase de peste

  • 300 g file de peste alb (cod, macrou, merlucius)
  • 1 morcov fiert
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 150 g ciuperci champignon
  • 5-6 ciuperci gălbiori
  • 1lingură mărar verde tocat
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 150 g brânză dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură unt
  • 1 căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă boia dulce de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un bol se ameste­că zeama de lămâie cu uleiul, boiaua, sare şi piper, se adaugă fileurile de”peşte, se lasă la frigider 30 de minute şi le pui 5 minute pe aburi.

Intre timp, se taie mă­runt ciupercile champignon, se călesc cu o lingu­ră de unt cu usturoiul zdro­bit, sare şi piper, după gust, până scade bine toată zea­ma. După răcire, se ameste­că cu smântână, brânza dul­ce, mărarul şi pătrunjelul to­cate fin.

Se ung fileurile de peşte cu amestecul de ciuperci, se rulează şi se prind la capăt cu scobitori, apoi se aşază pe un platou. Separat, se fierb gălbiorii şi orezul în apă cu sare şi puţin ulei circa 20 de minu­te, se scurg şi se folosesc pen­tru garnisirea rulourilor de peşte, împreună cu fâşii de morcov.

Rulouri savuroase de peste

Rulouri savuroase de peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.