Stifado de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de stifado de vita din: usturoi, rozmarin, carne de vita, ulei, sare, piper, bulion, foi de dafin, scortisoara, chimen, otet de vin rosu, rosii, vin rosu, ceapa rosie, cartofi si rosii.

Poate te intereseaza si Stifado cu ceapă

Ingrediente:Stifado de vita

  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 800 g carne de vita
  • 4 lingri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • 3 foi de dafin
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • 200 g rosii pasate
  • 100 ml vin rosu
  • 400 g cepe mici rosii
  • 400 g cartofi
  • 400 g rosii

 

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul şi rozmari­nul. Se taie carnea cuburi şi se rumenesc pe rând în ulei; se să­rează şi se piperează. Se scot. în grăsimea rămasă se călesc ustu­roiul, bulionul, rozmarinul şi miro­deniile. Se adaugă apoi carnea şi oţetul; se înăbuşă cca 2-3 min.

Se adaugă apoi roşiile pasate, vinul şi 400 ml apă; se acoperă cu capacul şi se lasă să se înă­buşe timp de cca 60 min.

2 Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii groase. Se adaugă la tocăniţă, împreună cu ceapa şi se lasă la înăbuşit cca 45 min. Eventual se mai toarnă apă.

Se decojesc roşiile, se taie sfer­turi şi se adaugă la tocăniţă; se fierbe 15 min., apoi se potriveşte de sare şi piper după gust.

Stifado de vita

Stifado de vita

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.