Stifado de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de stifado de vita din: usturoi, rozmarin, carne de vita, ulei, sare, piper, bulion, foi de dafin, scortisoara, chimen, otet de vin rosu, rosii, vin rosu, ceapa rosie, cartofi si rosii.
Poate te intereseaza si Stifado cu ceapă
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 800 g carne de vita
- 4 lingri ulei
- sare
- piper
- 2 linguri bulion
- 3 foi de dafin
- 1 baton de scortisoara
- 1 varf de cutit nucsoara rasa
- 1/2 lingurita chimen
- 3 linguri otet de vin rosu
- 200 g rosii pasate
- 100 ml vin rosu
- 400 g cepe mici rosii
- 400 g cartofi
- 400 g rosii
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi rozmarinul. Se taie carnea cuburi şi se rumenesc pe rând în ulei; se sărează şi se piperează. Se scot. în grăsimea rămasă se călesc usturoiul, bulionul, rozmarinul şi mirodeniile. Se adaugă apoi carnea şi oţetul; se înăbuşă cca 2-3 min.
Se adaugă apoi roşiile pasate, vinul şi 400 ml apă; se acoperă cu capacul şi se lasă să se înăbuşe timp de cca 60 min.
2 Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii groase. Se adaugă la tocăniţă, împreună cu ceapa şi se lasă la înăbuşit cca 45 min. Eventual se mai toarnă apă.
Se decojesc roşiile, se taie sferturi şi se adaugă la tocăniţă; se fierbe 15 min., apoi se potriveşte de sare şi piper după gust.
Stifado de vita
Pofta buna!
Foarte gustoasa reteta asta